Gossamer Forum
Home : Products : Gossamer Links : Discussions :

internal server error 500 on install.cgi

Quote Reply
internal server error 500 on install.cgi
people i'm tired meen:(
i'm iunstalling linkssql 1st time i'v put the install.dat(binary) and install.cgi(ASCII) into cgi-bin directory then i point to myurl.com/cgi-bin/unstall.cgi an d i get famous 500 error:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request
thir no logs on my pisp server:(

P.s a i'v tried toi cmod install.cgi and install.dat both to 775 even to 777 eand steel i can't get it work:(

Last edited by:

giji: Feb 14, 2002, 11:16 AM
Quote Reply
Re: [giji] internal server error 500 on install.cgi In reply to
Hi. Keep it CHMODed to 755. Is the location to Perl correct in the install.cgi file?

Andy (mod)
andy@ultranerds.co.uk
Want to give me something back for my help? Please see my Amazon Wish List
GLinks ULTRA Package | GLinks ULTRA Package PRO
Links SQL Plugins | Website Design and SEO | UltraNerds | ULTRAGLobals Plugin | Pre-Made Template Sets | FREE GLinks Plugins!
Quote Reply
Re: [AndyNewby] internal server error 500 on install.cgi In reply to
yeh i'v cheked th chmod path is right:( you know i'v already i succeded in instalation 2 days ago but there were som eproblems i had to make it work again:) and i cant remember what did that time:(
Quote Reply
Re: [AndyNewby] internal server error 500 on install.cgi In reply to
is anybody going to answer me??????????
this is the log:
home/mdinmike/public_html/web/cgi-bin/install.cgi
Quote Reply
Re: [giji] internal server error 500 on install.cgi In reply to
Sometimes people just don't have the answer.

You have not provided enough information.

The only way to solve this is to gain access to your machine, to see why it's not working.

The 500 error is usually caused by bad headers, improper permissions, or the like. It occurs when the server tries to do something, and is blocked by the OS or by protocol. It's not a 404 or file not found error, it has found the file, it has a problem executing it.

If you do not have any log files, it's a shot in the dark. You need log files.

You can try to run perl from the telnet prompt, and see what messages/problems you get.


PUGDOG´┐Ż Enterprises, Inc.

The best way to contact me is to NOT use Email.
Please leave a PM here.
Quote Reply
Re: [giji] internal server error 500 on install.cgi In reply to
Reasons for that type of error:

Not chmodded properly (normally 0755)
Directory it is in not chmodded properly (usually 0755 or 0777)
Not owned by the correct user when running under something like suEXEC or CGIWrap
Uploaded in binary instead of ASCII
Path to perl incorrect

Check all those things :)

Last edited by:

RedRum: Feb 16, 2002, 1:35 AM
Quote Reply
Re: [RedRum] internal server error 500 on install.cgi In reply to
sorry people:) i found the log:
error: Premature end of script headers: /home/mdinmike/public_html/web/cgi-bin/install.cgi
Quote Reply
Re: [giji] internal server error 500 on install.cgi In reply to
Check all the things I mentioned.
Quote Reply
Re: [RedRum] internal server error 500 on install.cgi In reply to
ok 10x:)