Gossamer Forum
Home : Products : Gossamer Forum : Discussion :

Error during REPLY - 0.94 MSSQL, W2K, APerl

Quote Reply
Error during REPLY - 0.94 MSSQL, W2K, APerl
I just installed the 0.9.4 release of Gforum on a W2K box w/ ActivePerl. The backend is MS-SQL - the install seemed to go off without a hitch, however it seems there are a few glitches with this combination.

Although posting new messages seems to work, REPLYING to them generates the error listed below. Should the post_latest_poster field be set to be nullable instead?

Also, adding moderators and users to groups seems to work only sporadically. Any ideas, Alex?

TIA!

Regards,

...vic


A fatal error has occured:

Can't call method "insert_id" on an undefined value at c:/Inetpub/wwwroot/gforum/admin/GForum/Post/Write.pm line 655.

Please enable debugging in setup for more details.

Stack Trace
======================================
GForum (1912): GForum::Post::Write::reply_post called at c:/Inetpub/wwwroot/gforum/admin/GForum.pm line 195 with arguments (GForum::Post::Write, post_reply_post, HASH(0x99b5658)).GForum (1912): GForum::_plg_do_func called at c:/Inetpub/wwwroot/gforum/admin/GForum.pm line 149 with arguments (post_reply_post).GForum (1912): GForum::__ANON__ called at c:/Inetpub/wwwroot/gforum/admin/GT/Plugins.pm line 98 with arguments (post_reply_post).GForum (1912): GT::Plugins::dispatch called at c:/Inetpub/wwwroot/gforum/admin/GForum.pm line 149 with arguments (GT::Plugins, c:/Inetpub/wwwroot/gforum/admin/Plugins, do_post_reply_post, CODE(0x9a17150), post_reply_post).GForum (1912): GForum::do_func called at c:\inetpub\wwwroot\gforum\gforum.cgi line 109 with arguments (post_reply_post).GForum (1912): main::main called at c:\inetpub\wwwroot\gforum\gforum.cgi line 20 with no arguments.

System Information
======================================
Perl Version: v5.6.1
Gossamer Forum Version: 0.9.4
GForum.pm version: 1.075
GT::SQL Version: 1.085
GT::Template Version: 2.032
DBI.pm Version: 1.14
@INC =
c:/Inetpub/wwwroot/gforum/admin
C:/Perl/lib
C:/Perl/site/lib
.
GT::SQL::error = Failed to execute query: 'INSERT INTO gforum_Post (post_message,post_subject,post_father_id,post_last_edit_time,post_icon,post_time,post_anonymous_email,post_last_edit_username,post_locked,forum_id_fk,post_root_id,post_reply_notify,post_style,post_latest_reply,user_id_fk,post_depth,post_username,post_ip) VALUES ('Test
','Re: [Kevin] More Tests','9',NULL,NULL,'1004630310',NULL,NULL,'0','1','9','1','1','1004630310','3','1','Kevin','192.168.1.37')' Reason: [Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Cannot insert the value NULL into column 'post_latest_poster', table 'Gforum.dbo.gforum_Post'; column does not allow nulls. INSERT fails. (SQL-23000)
[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]The statement has been terminated. (SQL-01000)(DBD: st_execute/SQLExecute err=-1)



Subject Author Views Date
Thread Error during REPLY - 0.94 MSSQL, W2K, APerl Streamware 2150 Nov 1, 2001, 8:10 AM
Thread Re: [Streamware] Error during REPLY - 0.94 MSSQL, W2K, APerl
Alex 2107 Nov 1, 2001, 8:30 AM
Post Re: [Alex] Error during REPLY - 0.94 MSSQL, W2K, APerl
Streamware 2085 Nov 1, 2001, 8:45 AM