Login | Register For Free | Help
Search for: (Advanced)

Mailing List Archive: Xen: Users

[Debian] XenHypervisor 4.0 - Gigabit

 

 

Xen users RSS feed   Index | Next | Previous | View Threaded


mickael.monsieur at gmail

Jul 24, 2012, 4:27 AM

Post #1 of 4 (573 views)
Permalink
[Debian] XenHypervisor 4.0 - Gigabit

Hello,
I currently have a Windows Server 2008 R2 Enterprise connected on eth0 with
bridge (vif).
However, Windows recognizes a Realtek RTL8139C+ Fast Ethernet at 100Mbit/s.
I absolutely need to have 1Gbit/s. What is the solution?

Best regards,
Mickael


sid at nvt

Jul 24, 2012, 4:32 AM

Post #2 of 4 (552 views)
Permalink
Re: [Debian] XenHypervisor 4.0 - Gigabit [In reply to]

Hi,

for example:

http://www.google.pl/#hl=pl&biw=1680&bih=858&sclient=psy-ab&q=xen+pv+windows+2008&oq=xen+pv+windows+&gs_l=hp.3.3.0i30l4.0.0.1.173.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1c.6MZFSBoz6ts&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=cfc72efdd2c57a28

Regards,
sid
> Hello,
> I currently have a Windows Server 2008 R2 Enterprise connected on eth0
> with bridge (vif).
> However, Windows recognizes a Realtek RTL8139C+ Fast Ethernet at
> 100Mbit/s.
> I absolutely need to have 1Gbit/s. What is the solution?
>
> Best regards,
> Mickael
>
>
> _______________________________________________
> Xen-users mailing list
> Xen-users [at] lists
> http://lists.xen.org/xen-users


linux at thehobsons

Jul 24, 2012, 5:42 AM

Post #3 of 4 (550 views)
Permalink
Re: [Debian] XenHypervisor 4.0 - Gigabit [In reply to]

Mickael MONSIEUR wrote:

>However, Windows recognizes a Realtek RTL8139C+ Fast Ethernet at 100Mbit/s.
>I absolutely need to have 1Gbit/s. What is the solution?

You already have it. The virtual NIC isn't real and is not limited to
the 100Mbps of a real NIC. The actual throughput will be limited by
the hosts hardware (presumably a 1Gbps NIC) and Dom0's ability to
process packets about.

--
Simon Hobson

Visit http://www.magpiesnestpublishing.co.uk/ for books by acclaimed
author Gladys Hobson. Novels - poetry - short stories - ideal as
Christmas stocking fillers. Some available as e-books.

_______________________________________________
Xen-users mailing list
Xen-users [at] lists
http://lists.xen.org/xen-users


lists+xen at internecto

Jul 31, 2012, 4:21 AM

Post #4 of 4 (530 views)
Permalink
Re: [Debian] XenHypervisor 4.0 - Gigabit [In reply to]

On Tue, 24 Jul 2012 13:27:20 +0200
Mickael MONSIEUR <mickael.monsieur [at] gmail> wrote:

> Hello,
> I currently have a Windows Server 2008 R2 Enterprise connected on
> eth0 with bridge (vif).
> However, Windows recognizes a Realtek RTL8139C+ Fast Ethernet at
> 100Mbit/s. I absolutely need to have 1Gbit/s. What is the solution?
>
> Best regards,
> Mickael

You could try to use a different NIC model. For example, try
model=e1000 in your vif configuration. Be sure you have the relevant
drivers. I am not sure if model=e1000e works but you could also try
that.

--
Stay in touch,
Mark van Dijk. ,--------------------------------
---------------------------' Tue Jul 31 11:20 UTC 2012
Today is Boomtime, the 66th day of Confusion in the YOLD 3178

_______________________________________________
Xen-users mailing list
Xen-users [at] lists
http://lists.xen.org/xen-users

Xen users RSS feed   Index | Next | Previous | View Threaded
 
 


Interested in having your list archived? Contact Gossamer Threads
 
  Web Applications & Managed Hosting Powered by Gossamer Threads Inc.