Login | Register For Free | Help
Search for: (Advanced)

Mailing List Archive: Varnish: Misc

Zope/Plone and Varnish hanging

 

 

Varnish misc RSS feed   Index | Next | Previous | View Threaded


richard at one

Sep 18, 2007, 1:40 AM

Post #1 of 2 (43 views)
Permalink
Zope/Plone and Varnish hanging

I've noticed the same problem as Joao Correia and Martin Aspeli; after
some requests, especially having to do with forms, Varnish hangs for a
while.
The problem has to do with these 2 tickets,
http://varnish.projects.linpro.no/ticket/129 and
http://varnish.projects.linpro.no/ticket/47 but it seems there is no
fix yet, even though ticket 129 has been marked fixed.

I found that adding option '-p pipe_timeout=1' made the problem a bit
less noticeable by making the hanging pipe time out after just 1
second, but it still requires you to reload the page after most form
actions and the error message it shows is not very elegant either.

So is there any idea when this problem might get fixed? Seeing how
1.0.4 didn't have this problem there should be a solution for it,
right?

Richard


optilude at gmx

Sep 18, 2007, 1:02 PM

Post #2 of 2 (40 views)
Permalink
Zope/Plone and Varnish hanging [In reply to]

Richard Welter wrote:
> I've noticed the same problem as Joao Correia and Martin Aspeli; after
> some requests, especially having to do with forms, Varnish hangs for a
> while.
> The problem has to do with these 2 tickets,
> http://varnish.projects.linpro.no/ticket/129 and
> http://varnish.projects.linpro.no/ticket/47 but it seems there is no
> fix yet, even though ticket 129 has been marked fixed.
>
> I found that adding option '-p pipe_timeout=1' made the problem a bit
> less noticeable by making the hanging pipe time out after just 1
> second, but it still requires you to reload the page after most form
> actions and the error message it shows is not very elegant either.
>
> So is there any idea when this problem might get fixed? Seeing how
> 1.0.4 didn't have this problem there should be a solution for it,
> right?

I suspect there are different problems exhibiting similar behaviour. The
fact that pipe mode doesn't handle POST is one thing, and can cause
forms to hange more or less deterministically. There is a wider issue
with requests hanging intermittently and less predictably in 1.1 and
trunk. Maybe it's something that Plone (or CacheFu) does, but I can't
see a good reason - it's definitely not a problem when accessing the
backend completely.

I did try to post logs, and I'm willing to help debug this, but so far
it seems no-one with enough knowledge of Varnish to guide me in doing so
has had time to look into it.

Martin

--
Acquisition is a jealous mistress

Varnish misc RSS feed   Index | Next | Previous | View Threaded
 
 


Interested in having your list archived? Contact Gossamer Threads
 
  Web Applications & Managed Hosting Powered by Gossamer Threads Inc.