Login | Register For Free | Help
Search for: (Advanced)

Mailing List Archive: Trac: Users
TracNotification doesn't work (trac 0.12.3)
 

Index | Next | Previous | View Flat


jean-michel.beuken at uclouvain

Apr 24, 2012, 1:44 AM


Views: 233
Permalink
TracNotification doesn't work (trac 0.12.3)

Hi,

I was trying to get TracNotification to work with trac 0.12.3 / CentOS
6.2
I already have a config with trac 0.11.7 under Ubuntu (11.04) and
TracNotification works
I use exactly the same [notification] section in both config

----------------------------------------------
[notification]
admit_domains =
always_notify_owner = true
always_notify_reporter = true
always_notify_updater = true
ambiguous_char_width = single
email_sender = SmtpEmailSender
ignore_domains =
mime_encoding = none
smtp_always_bcc =
smtp_always_cc =
smtp_default_domain =
smtp_enabled = true
smtp_from = root [at] plone4
smtp_from_name =
smtp_password =
smtp_port = 25
smtp_replyto = root [at] localhos
smtp_server = smtp.xxx.xxx.xxx.be
smtp_subject_prefix = __default__
smtp_user =
ticket_subject_template = $prefix #$ticket.id: $summary
use_public_cc = false
use_short_addr = false
use_tls = false
----------------------------------------------

the smtp service works :

------------
[root [at] plone log]# sudo -u apache telnet smtp.xxx.xxx.xxx.be 25
Trying xxx.xxx.xxx.xxx...
Connected to smtp.xxx.xxx.xxx.be.
Escape character is '^]'.
220 smtp6.xxx.xxx.xxx.be ESMTP
...
-----------

I enable log to file , and when I create a new ticket , no
"Trac[Notification]" under /var/log/trac.log ?!?

------- tailf /var/log/trac.log after "submit change" of a new ticket
---

2012-04-24 10:28:49,077 Trac[main] DEBUG: Dispatching <Request "POST '/
newticket'">
2012-04-24 10:28:49,079 Trac[session] DEBUG: Retrieving session for ID
u'admin'
2012-04-24 10:28:49,081 Trac[api] DEBUG: action controllers for ticket
workflow: ['ConfigurableTicketWorkflow']
2012-04-24 10:28:49,085 Trac[main] DEBUG: Negotiated locale: None ->
en_US
2012-04-24 10:28:49,142 Trac[main] DEBUG: Dispatching <Request "GET '/
ticket/19'">
2012-04-24 10:28:49,144 Trac[session] DEBUG: Retrieving session for ID
u'admin'
2012-04-24 10:28:49,147 Trac[api] DEBUG: action controllers for ticket
workflow: ['ConfigurableTicketWorkflow']
2012-04-24 10:28:49,152 Trac[main] DEBUG: Negotiated locale: None ->
en_US
2012-04-24 10:28:49,164 Trac[default_workflow] DEBUG:
render_ticket_action_control: action "leave"
2012-04-24 10:28:49,164 Trac[default_workflow] DEBUG:
render_ticket_action_control: action "resolve"
2012-04-24 10:28:49,165 Trac[default_workflow] DEBUG:
render_ticket_action_control: action "reassign"
2012-04-24 10:28:49,166 Trac[default_workflow] DEBUG:
render_ticket_action_control: action "accept"
2012-04-24 10:28:49,167 Trac[chrome] DEBUG: Prepare chrome data for
request
2012-04-24 10:28:49,197 Trac[svn_fs] DEBUG: Subversion bindings
imported
2012-04-24 10:28:49,538 Trac[main] DEBUG: Dispatching <Request "GET '/
chrome/common/js/auto_preview.js'">
....
---------------------------------


I read in "http://trac.edgewall.org/wiki/TracNotification" that

"For TracNotification to work correctly, the [trac] base_url option
must be set in trac.ini."

with 0.11.7 and ubuntu, base_url is not set, but notification works
anyway...

is it essential for trac 0.12.3 ?

perhaps, a bad value for this parameter ?!?
I try to set with :

------------
base_url = .
base_url = /trac
base_url = http://localhost/
base_url = http://localhost/trac
--------------

but there is always this message in trac.log :

--------------
...
2012-04-24 10:24:01,037 Trac[env] WARNING: base_url option not set in
configuration, generated links may be incorrect
2012-04-24 10:24:01,037 Trac[main] DEBUG: Dispatching <Request "GET '/
chrome/common/edit_toolbar.png'">
...
--------------

thanks in advance for your help

regards

jmb

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "Trac Users" group.
To post to this group, send email to trac-users [at] googlegroups
To unsubscribe from this group, send email to trac-users+unsubscribe [at] googlegroups
For more options, visit this group at http://groups.google.com/group/trac-users?hl=en.

Subject User Time
TracNotification doesn't work (trac 0.12.3) jean-michel.beuken at uclouvain Apr 24, 2012, 1:44 AM

  Index | Next | Previous | View Flat
 
 


Interested in having your list archived? Contact Gossamer Threads
 
  Web Applications & Managed Hosting Powered by Gossamer Threads Inc.