Login | Register For Free | Help
Search for: (Advanced)

Mailing List Archive: nsp: extreme

auto-negotiation and ELSM - not working on particular port

 

 

nsp extreme RSS feed   Index | Next | Previous | View Threaded


marcin at leon

Jan 25, 2012, 2:16 PM

Post #1 of 2 (1093 views)
Permalink
auto-negotiation and ELSM - not working on particular port

hello,

Recently I have a strange issue.

There are 2 x450-24x switches connected with 2x1G over DWDM (passing
through link states).

Now, both links are in sharing mode to get 2G.

switch number 1:
upgraded from summitX-12.4.4.10-patch1-7 to summitX-12.4.4.10-patch1-9
when putting XGM-2xn inside.


switch number 2:
running summitX-12.4.3.5 v1243b5-patch1-5

now, after reboot (power down/up) of switch 1, one of the 2x1G links
didn't come up.

I went to switch 1, removed SFP, put it again - link is up.
But, after EAPS reconfigurations when I needed to disable 2x1G between
switches, this link didn't come up any more...

Today - some research:
- DWDM is ok ;)
- switch 1 is ok, first link moved to second port - works fine
- switch 2 - autonegotiation is not working on one particular port
- when configured switch 2, auto-off on "faulty" port - port comes up
(with a loop via DWDM).
- when switch 1 and switch 2 are configured on this "faulty" link as
auto-off, link is UP and working properly !

- so, I have configured both links to auto-off (required by sharing to
be same), trafic flow properly.
- ok, last step - ELSM... on link #1 - ok, on link #2 - shuts down ports
on both sides... (half mode).


It looks, that NONE of signalling works on switch #2, neither
auto-negotiations nor ELSM.


The question is - what should I restart (which process) to repair it ?
I don't want to restart whole switch at the moment, but also there is no
way to restart elsm by command (only show) not mentioning about
auto-negotiation process that is "who knowns"..

Anyone facing similar issues ?

Regards,
Marcin
_______________________________________________
extreme-nsp mailing list
extreme-nsp [at] puck
https://puck.nether.net/mailman/listinfo/extreme-nsp


marcin at leon

May 7, 2012, 12:43 PM

Post #2 of 2 (956 views)
Permalink
Re: auto-negotiation and ELSM - not working on particular port [In reply to]

Hello,

Issue resolved. It was a problem of DWDM, not of Extreme.
On one of the 1G channels, DWDM was not forwarding packets in one
direction. They were sent by one side, but never reached the other side.
In oposite direction - no problems. Second channel - no problems.
Funny, that link states were passed to the other side.

Looked like some hanging state on OTN Mux, but haven't raised any alarm
on DWDM (Ciena).
Unconfiguration of the channel on DWDM and configuration to previous
state resolved this problem.

Regards,
Marcin


Marcin Kuczera wrote:
> hello,
>
> Recently I have a strange issue.
>
> There are 2 x450-24x switches connected with 2x1G over DWDM (passing
> through link states).
>
> Now, both links are in sharing mode to get 2G.
>
> switch number 1:
> upgraded from summitX-12.4.4.10-patch1-7 to summitX-12.4.4.10-patch1-9
> when putting XGM-2xn inside.
>
>
> switch number 2:
> running summitX-12.4.3.5 v1243b5-patch1-5
>
> now, after reboot (power down/up) of switch 1, one of the 2x1G links
> didn't come up.
>
> I went to switch 1, removed SFP, put it again - link is up.
> But, after EAPS reconfigurations when I needed to disable 2x1G between
> switches, this link didn't come up any more...
>
> Today - some research:
> - DWDM is ok ;)
> - switch 1 is ok, first link moved to second port - works fine
> - switch 2 - autonegotiation is not working on one particular port
> - when configured switch 2, auto-off on "faulty" port - port comes up
> (with a loop via DWDM).
> - when switch 1 and switch 2 are configured on this "faulty" link as
> auto-off, link is UP and working properly !
>
> - so, I have configured both links to auto-off (required by sharing to
> be same), trafic flow properly.
> - ok, last step - ELSM... on link #1 - ok, on link #2 - shuts down ports
> on both sides... (half mode).
>
>
> It looks, that NONE of signalling works on switch #2, neither
> auto-negotiations nor ELSM.
>
>
> The question is - what should I restart (which process) to repair it ?
> I don't want to restart whole switch at the moment, but also there is no
> way to restart elsm by command (only show) not mentioning about
> auto-negotiation process that is "who knowns"..
>
> Anyone facing similar issues ?
>
> Regards,
> Marcin
> _______________________________________________
> extreme-nsp mailing list
> extreme-nsp [at] puck
> https://puck.nether.net/mailman/listinfo/extreme-nsp
>

_______________________________________________
extreme-nsp mailing list
extreme-nsp [at] puck
https://puck.nether.net/mailman/listinfo/extreme-nsp

nsp extreme RSS feed   Index | Next | Previous | View Threaded
 
 


Interested in having your list archived? Contact Gossamer Threads
 
  Web Applications & Managed Hosting Powered by Gossamer Threads Inc.