Login | Register For Free | Help
Search for: (Advanced)

Mailing List Archive: MythTV: Users

Re: Ticket #10697: Mythvideo always starts in "/" root

 

 

MythTV users RSS feed   Index | Next | Previous | View Threaded


raymond at wagnerrp

May 6, 2012, 3:10 PM

Post #1 of 4 (278 views)
Permalink
Re: Ticket #10697: Mythvideo always starts in "/" root

On 5/6/2012 17:46, Martin Ginkel wrote:
> Am 06.05.2012 23:02, schrieb MythTV:
>> #10697: Mythvideo always starts in "/" root
>> ------------------------------------+----------------------------
>> Reporter: martin_ginkel@… | Owner:
>> Type: Bug Report - General | Status: closed
>> Priority: minor | Milestone: unknown
>> Component: MythTV - Video Library | Version: 0.25-fixes
>> Severity: medium | Resolution: Invalid
>> Keywords: | Ticket locked: 1
>> ------------------------------------+----------------------------
>> Comment:
>>
>> "mythvideo" is now integrated into the frontend, and just the Video
>> Library. Those settings in the frontend are deprecated, and due for
>> removal. Use the "Videos" storage group defined in mythtv-setup to allow
>> the backend to serve the content to all connected frontends.
>
> Sounds reasonable, but for a couple of my videos I still have to use mplayer,
> as the internal player plays gibberish. Use of external players seems supported
> according to:
>
> http://www.mythtv.org/wiki/Video_Library#Local_Video_Storage

At the moment, local video storage only exists because no one has yet
taken the time to remove it. They have been staged for removal since
MythVideo was converted to storage groups in 0.22. While there were
lingering issues with regards to encrypted DVDs, as of 0.25, the
internal player will attempt to access storage group content from the
local filesystem if available, bypassing that issue.

In regards to external players, those have also been planned for
removal, at least in their current form. The current best suggestion is
to remove all the assorted options surrounding them, and to only support
a single "alternate" player, that can be called manually from the menu
in the event the internal player does not work. While storage group
content gets passed to external players as a myth:// URI, a wrapper
script can trivially strip that away, and a more complex one can
actually search through multiple paths defined in the database to find
the correct one. At the moment, that will require any storage group
content be mounted on each remote frontend. The current plan is to
provide a library to be injected through LD_PRELOAD to override the
native file access routines and allow those external players to access
content from the remote server.

>> All paths in the Video Library are stored and displayed relative to the
>> path you defined for the storage group. The only way you would be seeing
>> anything different is if you were running in File Browse Mode (another
>> option planned for removal), or you somehow have the old absolute paths in
>> your database from an old version of MythVideo and need to rescan your
>> content to refresh those paths.
>
> The paths (filename column) in the videometadata table need to be absolute.
> I changed one file to a relative path with respect to the video root,
> this can not be played anymore. But in the gallery view with directories
> enabled, this shows now as sibling of the root folder.

After closing the ticket, I followed up with the former dev last
responsible for the Video Library, and you are correct. Content stored
on local paths still specifies the absolute path. Only storage group
content is stored relatively. However in previous versions, MythTV was
able to correctly strip away those paths and show the content properly
merged with storage group content.

If this is no longer the case, then it makes more sense to simply make
that configuration officially unsupported. There is no good purpose
fixing something that is getting removed in the near term anyway. I'm
still going to bet the issue you are seeing is the cause of File Browse
Mode, another problematic "feature" on the chopping block.
_______________________________________________
mythtv-users mailing list
mythtv-users [at] mythtv
http://www.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users


jyavenard at gmail

May 6, 2012, 3:51 PM

Post #2 of 4 (262 views)
Permalink
Re: Ticket #10697: Mythvideo always starts in "/" root [In reply to]

On 7 May 2012 08:10, Raymond Wagner <raymond [at] wagnerrp> wrote:

>> Sounds reasonable, but for a couple of my videos I still have to use
>> mplayer,
>> as the internal player plays gibberish. Use of external players seems
>> supported
>> according to:

I'd be more interested to find out why there is a need to use an
external player and which video make the internal player , plays
"gibberish"

Several years ago I would see the need for it... but these days, myth
internal player is as good if not better than anything else out there.
_______________________________________________
mythtv-users mailing list
mythtv-users [at] mythtv
http://www.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users


martin_ginkel at web

May 6, 2012, 3:58 PM

Post #3 of 4 (262 views)
Permalink
Re: Ticket #10697: Mythvideo always starts in "/" root [In reply to]

Am 07.05.2012 00:51, schrieb Jean-Yves Avenard:
> On 7 May 2012 08:10, Raymond Wagner <raymond [at] wagnerrp> wrote:
>>> Sounds reasonable, but for a couple of my videos I still have to use
>>> mplayer,
>>> as the internal player plays gibberish. Use of external players seems
>>> supported
>>> according to:
>
> I'd be more interested to find out why there is a need to use an
> external player and which video make the internal player , plays
> "gibberish"

The internal player skips parts of the video for some h264 web files.
Audio stutters as well. In some files there are colored artifacts.
Mplayer plays this fine.

Martin
_______________________________________________
mythtv-users mailing list
mythtv-users [at] mythtv
http://www.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users


jyavenard at gmail

May 6, 2012, 6:11 PM

Post #4 of 4 (254 views)
Permalink
Re: Ticket #10697: Mythvideo always starts in "/" root [In reply to]

On 7 May 2012 08:58, Martin Ginkel <martin_ginkel [at] web> wrote:
> Am 07.05.2012 00:51, schrieb Jean-Yves Avenard:
>
> The internal player skips parts of the video for some h264 web files.
> Audio stutters as well. In some files there are colored artifacts.
> Mplayer plays this fine.

And which file would that be ?

If you do not provide samples or information on where to get them ...
how do you expect us to fix the problem?
_______________________________________________
mythtv-users mailing list
mythtv-users [at] mythtv
http://www.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users

MythTV users RSS feed   Index | Next | Previous | View Threaded
 
 


Interested in having your list archived? Contact Gossamer Threads
 
  Web Applications & Managed Hosting Powered by Gossamer Threads Inc.