Login | Register For Free | Help
Search for: (Advanced)

Mailing List Archive: ivtv: users
No Picture/Audio with PVR-150
 

Index | Next | Previous | View Flat


rajesh.padalia at gmail

Nov 7, 2009, 3:30 AM


Views: 1742
Permalink
No Picture/Audio with PVR-150

Hi List,
I am trying to build Linux Media Center with Tuner card removed from
MyTellyHD (Interact-TV). MyTellyHD used to work with this tuner card.
However on my Linux machine (Fedora 12 beta) I do not get picture or
sound when I do 'mplayer /dev/video0'. I just get black screen. I am
using composite signal output from Digital Satellite Box (works on
TV).
--------------------------------------------------
v4l2-ctl -I: Video input : 2 (Composite 1)
--------------------------------------------------
Uname-r: 2.6.31.5-117.fc12.x86_64
--------------------------------------------------
lspci:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM
Controller (rev 10)

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82G33/G31 Express
Integrated Graphics Controller (rev 10)

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High
Definition Audio Controller (rev 01)

00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express
Port 1 (rev 01)

00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express
Port 2 (rev 01)

00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB
UHCI Controller #1 (rev 01)

00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB
UHCI Controller #2 (rev 01)

00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB
UHCI Controller #3 (rev 01)

00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB
UHCI Controller #4 (rev 01)

00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2
EHCI Controller (rev 01)

00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)

00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC
Interface Bridge (rev 01)

00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GB/GR/GH (ICH7 Family)
SATA IDE Controller (rev 01)

00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)

02:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. Device 1062 (rev c0)

03:00.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Audigy (rev 04)

03:00.2 FireWire (IEEE 1394): Creative Labs SB Audigy FireWire Port (rev 04)

03:01.0 Multimedia video controller: Internext Compression Inc iTVC16
(CX23416) MPEG-2 Encoder (rev 01)
---------------------------------------------------------------
dmesg |grep ivtv:
ivtv: Start initialization, version 1.4.1

ivtv0: Initializing card 0

ivtv0: Unknown card: vendor/device: [4444:0016]

ivtv0: subsystem vendor/device: [1540:9673]

ivtv0: cx23416 based

ivtv0: Defaulting to Hauppauge WinTV PVR-150 card

ivtv0: Please mail the vendor/device and subsystem vendor/device IDs
and what kind of

ivtv0: card you have to the ivtv-devel mailinglist (www.ivtvdriver.org)

ivtv0: Prefix your subject line with [UNKNOWN IVTV CARD].

ivtv 0000:03:01.0: PCI INT A -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 19

ivtv0: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)

ivtv0: Invalid EEPROM

cx25840 1-0044: cx25843-24 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)

tuner 1-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)

tuner 1-0060: chip found @ 0xc0 (ivtv i2c driver #0)

wm8775 1-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #0)

IRQ 19/ivtv0: IRQF_DISABLED is not guaranteed on shared IRQs

Nov 7 13:18:02 localhost kernel: ivtv0: Registered device video0 for
encoder MPG (4096 kB)

Nov 7 13:18:02 localhost kernel: ivtv0: Registered device video32 for
encoder YUV (2048 kB)

Nov 7 13:18:02 localhost kernel: ivtv0: Registered device vbi0 for
encoder VBI (1024 kB)

Nov 7 13:18:02 localhost kernel: ivtv0: Registered device video24 for
encoder PCM (320 kB)

Nov 7 13:18:02 localhost kernel: ivtv0: Registered device radio0 for
encoder radio

Nov 7 13:18:02 localhost kernel: ivtv0: Initialized card: Hauppauge
WinTV PVR-150

Nov 7 13:18:02 localhost kernel: ivtv: End initialization

Nov 7 13:18:02 localhost kernel: ivtv 0000:03:01.0: firmware:
requesting v4l-cx2341x-enc.fw

Nov 7 13:18:02 localhost kernel: ivtv0: Loaded v4l-cx2341x-enc.fw
firmware (376836 bytes)

Nov 7 13:18:02 localhost kernel: ivtv0: Encoder revision: 0x02060039


I see suspicious message in dmesg - “Invalid EEPROM”. Is that a problem?
Any help or pointer would be much appreciated.

Rajesh Padalia

_______________________________________________
ivtv-users mailing list
ivtv-users [at] ivtvdriver
http://ivtvdriver.org/mailman/listinfo/ivtv-users

Subject User Time
No Picture/Audio with PVR-150 rajesh.padalia at gmail Nov 7, 2009, 3:30 AM
    Re: No Picture/Audio with PVR-150 awalls at radix Nov 7, 2009, 5:52 AM
        Re: No Picture/Audio with PVR-150 awalls at radix Nov 7, 2009, 6:00 AM
            Re: No Picture/Audio with PVR-150 rajesh.padalia at gmail Nov 7, 2009, 7:04 AM

  Index | Next | Previous | View Flat
 
 


Interested in having your list archived? Contact Gossamer Threads
 
  Web Applications & Managed Hosting Powered by Gossamer Threads Inc.