Login | Register For Free | Help
Search for: (Advanced)

Mailing List Archive: Gentoo: User
Re: mdev: sound is only working some of the time.
 

Index | Next | Previous | View Flat


pandu at poluan

Mar 21, 2012, 8:38 AM


Views: 808
Permalink
Re: mdev: sound is only working some of the time. [In reply to]

On Mar 21, 2012 10:04 PM, "Alan Mackenzie" <acm [at] muc> wrote:
>
> Hello again,
>
> On Wed, Mar 21, 2012 at 08:12:40PM +0700, Pandu Poluan wrote:
> > On Mar 21, 2012 8:07 PM, "Alan Mackenzie" <acm [at] muc> wrote:
>
> > > On Wed, Mar 21, 2012 at 07:49:02PM +0700, Pandu Poluan wrote:
> > > > Strange...
>
> > > > Do you use mdev to handle hotplugs, btw?
>
> > > You mean, like sticking in a USB stick, or turning my printer on?
Yes, I
> > > do.
>
>
> > No, I mean, did you do :
>
> > echo /bin/mdev > /proc/sys/kernel/hotplug
>
> No I haven't. I don't understand at all what this is about. Any chance
> of a quick summary?
>

According to the busybox documentation, /proc/sys/kernel/hotplug contains
the path to a program that will be invoked on hotplug events (hotplug here
means the creation of a new device node under /dev, not necessarily
actually plugging something onto the box).

Doing the above 'echo' will result in kernel invoking mdev when a hotplug
event fires; mdev will then act upon the newly-created device node
according to the 'recipe' in /etc/mdev.conf, e.g., chown-ing the node,
renaming/moving the node, making a symlink, or even triggering a script.

The above line should go right after the 'mdev -s' line in linuxrc.

> > (ensure beforehand that /bin/mdev is a symlink to /bin/busybox)
>
> my /sbin/mdev is an indirect symlink to /bin/busybox as follows:
> ^
>
> /sbin/mdev -> /bin/bb -> busybox
>
> Presumably this would be OK.
>

I think so...

Rgds,

Subject User Time
mdev: sound is only working some of the time. acm at muc Mar 20, 2012, 3:31 PM
    Re: mdev: sound is only working some of the time. w41ter at gmail Mar 20, 2012, 4:23 PM
        Re: Re: mdev: sound is only working some of the time. acm at muc Mar 21, 2012, 4:11 AM
    Re: mdev: sound is only working some of the time. pandu at poluan Mar 20, 2012, 5:35 PM
    Re: mdev: sound is only working some of the time. acm at muc Mar 21, 2012, 4:17 AM
        Re: mdev: sound is only working some of the time. pandu at poluan Mar 21, 2012, 5:49 AM
    Re: mdev: sound is only working some of the time. acm at muc Mar 21, 2012, 6:02 AM
        Re: mdev: sound is only working some of the time. pandu at poluan Mar 21, 2012, 6:12 AM
        Re: mdev: sound is only working some of the time. pandu at poluan Mar 21, 2012, 6:17 AM
    Re: mdev: sound is only working some of the time. acm at muc Mar 21, 2012, 6:38 AM
        Re: mdev: sound is only working some of the time. pandu at poluan Mar 21, 2012, 8:38 AM

  Index | Next | Previous | View Flat
 
 


Interested in having your list archived? Contact Gossamer Threads
 
  Web Applications & Managed Hosting Powered by Gossamer Threads Inc.